Awards

Het winnen van een award is niet een doel op zich. Het doel is altijd een mooi portret maken; iemand laten zien wie ze werkelijk is. Maar wanneer je een foto instuurt voor een competitie, en je krijgt erkenning van mensen uit het vak, dan is dat een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Want natúúrlijk twijfel ik eraan of mijn werk goed genoeg is. Ik leg de lat voor mezelf hoog en ben nogal kritisch. Het kan immers altijd beter. Gelúkkig kan het altijd beter, er is altijd iets nieuws te leren, je kunt blijven groeien.

Af en toe stuur ik dus een aantal foto’s in om mezelf even langs de meetlat te leggen.

Sue Bryce is iemand die ik enorm bewonder, ik volg haar al jaren. Ze is een fantastische portretfotograaf en een geweldige businessvrouw, iemand waar ik veel van leer! The Portrait Masters is een awards & accreditatie programma, door haar in het leven geroepen.

In januari 2018 won ik 7 bronzen awards voor mijn (14) ingestuurde foto’s. Een van mijn portretten stond zelfs in de top 20 van de categorie children’s portrait 2018! Om Sue Bryce mijn naam te horen uitspreken was bijzonder haha. Als ik terugkijk naar de foto’s die ik een jaar geleden instuurde, ben ik supertrots. Inmiddels ben ik een nieuwe weg ingeslagen, heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben op verschillende gebieden opnieuw begonnen, het was dus tijd om mezelf even opnieuw te meten 🙂

Ik heb daarom ook afgelopen januari een aantal foto’s ingestuurd, niet zoveel maar ik wilde toch even kijken of ik op de goede weg ben. Iedereen die meedoet stuurt uiteraard alleen zijn beste werk ik en ik was zeker niet de enige… in totaal waren dit meer dan 8000 foto’s!! Hiervan kregen uiteindelijk 6111 een bronzen beoordeling, 186 kregen zilver en slechts 1 goud. Een kwart van het ingestuurde werk viel dus buiten de prijzen. Dat het niveau van de ingestuurde foto’s jaloersmakend hoog was kun je zien in de top 20 van verschillende categorieën.

Het is heel inspirerend en leerzaam om te zien wat anderen maken. Ik ben tevreden met mijn 6 bronzen awards. Maar voor de volgende keer ga ik toch mijn best doen om minimaal 1 zilver in de wacht te slepen 😉

06 28570991
vannummertien@gmail.com
CarolaW.