STOP LYME

Wat een vreselijke ziekte!

May (15) kreeg ’t. Het begon met een teek.

Het is helaas na een tekenbeet niet altijd te zien of je geïnfecteerd bent, zo was er bij May dus niets te zien. Ze voelde zich daarentegen steeds een beetje slechter. Niet van de ene op de andere dag maar geleidelijk aan werd haar leven anders. Vermoeidheid, pijn, concentratieproblemen en een hele waslijst aan klachten werden voor haar dagelijkse kost. Het ging van kwaad tot erger. Uiteindelijk zorgt deze ziekte ervoor dat je verbannen wordt naar de zijlijn. Je kunt niet meer echt deelnemen aan het leven. Een superfanatiek meisje vol levenslust, werd een meisje dat de lust van het leven niet meer zag. Hockeyen kon ze echt niet meer, school was eigenlijk ook niet te doen. Gewoon opstaan en je aankleden is eigenlijk al veel. Haar prachtig bos krullen maar in een staartje omdat haren kammen te vermoeiend is…

Het probleem met LYME is dat artsen eigenlijk niet weten wat ze er mee moeten. Je krijgt een kuurtje en ‘thats it’. Verzekeraars vergoeden verder niets. Je gaat zelf op zoek naar oplossingen en behandelingen. En het blijkt dat die er misschien wel zijn. Maar duur. En dus niet vergoed. De ouders van May nemen geen genoegen met nee. Op zoek naar een oplossing vonden zij een kliniek in Duitsland en om de (stamcel)behandelingen daar te bekostigen werd een stichting in het leven geroepen.

de Stichting A Life Without Lyme

Om geld in te zamelen werd onlangs in Amersfoort een benefietconcert georganiseerd. The Billy Joel Experience trad op. Een heerlijke band met toffe muziek en de volledige opbrengst van de kaartverkoop was voor de stichting. Om op mijn manier een bijdrage te kunnen leveren heb ik van May een aantal prachtige portretten gemaakt. Niet alleen om de kaartverkoop te bevorderen en de social media campagne van de stichting te ondersteunen – want aandacht en begrip voor deze ziekte is zo ontzettend belangrijk – maar ook om May een mooie ervaring te bezorgen. Natuurlijk was het voor haar doodvermoeiend om te poseren, maar ze deed het toch. En het resultaat is prachtig. May is prachtig. En een doorzetter. Een sterk en dapper meisje. Ik gun haar zooo haar leven terug!

 

 

 

 

06 28570991
vannummertien@gmail.com
CarolaW.