LIEFDE voor ITALIE

Met Saskia Balmaekers van Ciao Tutti, de grootste Italiëwebsite van Nederland, ga ik af en toe op reis. Bestemming Italië. Natuurlijk ben ik daar om plaatjes te schieten van al het moois en lekkers waar Italië zo vol van is, maar vooral ook om portretten van Saskia op locatie te maken.
Op een vintage Vespa terwijl we langs het Colosseum rijden, genietend van een cappuccino op een typisch Italiaans terras, wandelend door de kleine straatjes van Rome of op een zeilboot voor de kust van Palermo.

Zo’n fotoreis is vaak behoorlijk vol gepland. We gaan van de ene locatie naar de volgende en hebben een druk programma. Er is niet altijd tijd om Saskia uitgebreid te laten poseren. Het is voor mij dus een heel andere manier van fotograferen omdat ik normaal gesproken juist veel tijd neem voor mijn portretten. Het is een uitdaging zullen we maar zeggen; snel bekijken of een locatie geschikt is en het licht goed

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms zo met de prachtige omgeving bezig ben, dat ik bijna vergeet om portretjes te schieten. Gelukkig is er altijd weer een volgend moment, een prachtige zonsondergang of een kleurige Italiaanse markt waar Sas van al het lekkers proeft. Ik geniet echt van deze reisjes. Ik ben als fotograaf sowieso al bevoorrecht. Ik heb namelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en het voelt daarom nooit als werk. Maar als ik in Italië ben dan voelt het ook nog eens als vakantie! Hoe heerlijk is dat?!!

Door er 1 of 2 keer per jaar met Saskia te zijn, is mijn liefde voor Italië echt groter geworden. Het is een prachtig land waar ik al menig vakantie heb doorgebracht. Mijn eerste reis was tijdens mijn examenjaar. Ik ben toen voor het eerst in Italië geweest, Rome en Sorrento. Rome heeft toen al grote indruk op me gemaakt. Ik ben er nog een aantal keren terug geweest en ik zal dat zeker nog een paar keer doen. Samen met mijn 3 meiden lekker lang slenteren door de straatjes van Trastevere of het Ghetto staat bovenaan mijn bucketlist. Ik hou ervan om de sfeer van een land of stad te proeven, ik vind het heerlijk om gewoon wat rond te lopen of te rijden en te zien waar ik beland. Niet perse doelloos; soms is het leuk om juist een doel te hebben, zo was ik met Saskia vorig jaar in Palermo een dag lang op zoek naar street-art. Zo leuk om op die manier een stad te ontdekken

Siena heb ik jaren geleden ontdekt, we waren op fietsvakantie. Ik werd meteen verliefd. Niet alleen op het stadje (want prachtig) maar vooral ook op het gevoel wat ik daar kreeg, de sfeer. Later heb ik mijn middelste dochter de naam Siena gegeven…zo’n gevoel wil je vasthouden…

Als fotograaf is het een droom om ‘dreamshoots’ te organiseren voor mijn klanten. Prachtige portretten creëren op bijvoorbeeld het San Marcoplein in Venetië, langs de kust van het Gardameer, voor het Colosseum terwijl de zon opkomt, of met welke magische Italiaanse achtergrond ook. Want het moet gezegd Italië is één grote prachtige backdrop.
06 28570991
vannummertien@gmail.com
CarolaW.